Spelenderwijs locaties

  • Spelenderwijs locaties

Peutercentrum 't Egeltje

Peutercentrum 't Egeltje

Peutercentrum ’t Egeltje is te vinden in speeltuin De Kleine Dom. Wij werken vanuit de methode Kaleidoscoop, dat wil zeggen dat bij ons de ontwikkeling en de behoefte van de kinderen uitgangspunt zijn. Wij bieden in onze speelruimte een aantal speelhoeken aan met verschillende uitdagingen. Daarnaast hebben we voor een gedeelte van de ochtend een tweede ruimte beschikbaar om een aparte activiteit te doen bijvoorbeeld sport en spel.

Kinderen leren vanuit eigen motivatie en ervaring onder onze begeleiding steeds nieuwe dingen.

Wij werken in thema’s van ongeveer 6 weken, waarna we 1 week afronden. De thema’s gaan over dingen die spelen in de groep en variëren van de vaste vieringen en seizoenen naar bijvoorbeeld koud en warm, verkeer, kleuren, water, naar de dokter, en broertjes en zusjes. 

De basisschool

De doorgaande lijn naar de basisschool is belangrijk voor uw kind.
Wij werken nauw samen en overleggen over het programma en het pedagogisch beleid. 

Ouders aan het woord


"Mijn dochter Landaw (Thais voor miljoen sterren) werd 3,5 jaar geleden geboren in Thailand. Hier heeft ze tot haar derde gewoond. In een piepklein dorpje, tussen de rijstvelden. Nu geniet ze samen met haar mama van en in Utrecht. Landaw rent vier keer per week naar ’t Egeltje om andere kinderen te ontmoeten. En de taal te leren. Inderdaad, spelenderwijs. In minder dan een half jaar is dat voor negentig procent gelukt. Dankzij de prima begeleiding van de professionele pedagogisch medewerkers, op basis van het uitstekende concept van Spelenderwijs.

Peutercentrum ‘t Egeltje is een warm bad. Kinderen komen hier helemaal tot hun recht, aan de hand van creatieve weekthema’s. En aansprekende activiteiten: danssessies, kerst- en paasontbijtjes, leuke uitjes. Met of zonder ouders. Die krijgen trouwens nuttige tips mee: zoals titels van toegankelijke kinderboeken uit de bibliotheek. Zo bevat Roodkapje allang geen geheimen meer voor Landaw, het bijbehorende liedje kan ze al naadloos meezingen."
Marcel de Korte
 
"Op maandag en woensdag breng ik vol vertrouwen Sem naar 't Egeltje. Bij de lieve Ana is hij in goede handen. Ik merk hoe zelfstandig hij wordt. Hij vindt het heerlijk en aan het eind van de ochtend wil hij zijn jasje niet aan doen om naar huis te gaan. 'Ik wil meer spelen', zegt hij dan."
Dyon Mulders, moeder van Sem
 
"Mijn zoontje Erhan heeft op 't Egeltje gezeten. Hij zit nu in groep 1 op de Agatha. Erhan spreekt heel goed Nederlands en kent veel woorden. Mijn dochter Hilal gaat nu ook naar 't Egeltje. Hilal houdt er van om voorgelezen te worden. Ik heb voor haar voorleesboekjes gekocht. De stagiaire gaf daarvoor goede tips."
Fatma Demirci, moeder van Erhan en Hilal
 
"Thomas is nogal eenkennig. Hij is het liefste thuis of bij zijn oppas-oma. Na zo'n week of drie was hij op 't Egeltje gewend en nu hangt hij erg aan Ana. Op 't Egeltje leert hijmet andere kinderen  spelen. Dat vinden wij belangrijk. Thomas was niet gewend om te delen, maar vorige week gaf hij zijn autootje aan Kerem. 'Samen spelen', zei hij. 'Mooi geleerd', dacht ik." 
Leon Biesmans, vader van Thomas
 

Ludens

Deze locatie is vanaf 1 januari 2020 onderdeel van Ludens. U kunt uw kind hier inschrijven.
Als u vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 030 - 820 14 60 of via e-mail: planning@spelenderwijsutrecht.nl

Copyright 2021