Spelenderwijs locaties

  • Spelenderwijs locaties

Peutercentrum Spoorzicht

Peutercentrum Spoorzicht

Er zijn twee groepen op Spoorzicht: de Vissen en de Kikkers. Elke groep bestaat uit maximaal 12 kinderen. Er zijn 3 pedagogisch medewerkers: Dorothy, Sharonne en Wilma. Samen proberen we van elke dag een fijne en gezellige leerzame dag te maken. Het spelen staat bij ons voorop, van spelen word je wijs!

We volgen het VVE-programma Kaleidoscoop. Dit programma gaat er van uit dat kinderen die in een rijke speel/leeromgeving uitgedaagd worden om zelf actief bezig te zijn veel ervaringen op doen. Deze ervaringen zijn belangrijk voor veel ontwikkelingsgebieden. Bijv. voor de taal, motoriek of expressie. We proberen zoveel mogelijk de kinderen in hun ontwikkeling te volgen, samen met hen te spelen, samen oplossingen te bedenken. Het groepsproces neemt een belangrijke plaats in.

Ouders zijn bij ons altijd welkom. We willen graag met hen samenwerken om zo het beste aan hun kind te kunnen geven.

Nieuwsgierig? Loop gerust even binnen of maak een afspraak.

De basisschool

De doorgaande lijn naar de basisschool is belangrijk voor uw kind.
Wij werken nauw samen en overleggen over het programma en het pedagogisch beleid. 
De meeste kinderen stromen door naar basisschool OBO Spoorzicht

Ouders aan het woord

Mijn ervaring met Spelenderwijs is positief. Er worden leuke activiteiten georganiseerd, zoals een trip naar de speeltuin of de bibliotheek. Ook worden er allerlei cursussen voor ouders georganiseerd om jou (en jouw kind) op allerlei gebieden te helpen (bijv. Taal). De leidsters staan altijd klaar voor eventuele vragen. Sinds kort hebben wij een groepsapp, waarin we ook allerlei informatie of herinneringen krijgen, heel handig!
Mijn zoontje gaat met enorm veel plezier naar de groep. Hij gaat er nu exact een jaar naar toe. Wij merken dat hij mede dankzij de voorschool veel stappen vooruit heeft gemaakt en zo makkelijker door zal stromen naar groep 1.
Groetjes, Najat el Kaaoichi
 

Mijn zoon Jan zit nu een half jaar op de voorschool “Spoorzicht”. Jan heeft stappen gemaakt in zijn ontwikkeling door de voorschool. Voor de kinderen worden leuke en leerzame activiteiten georganiseerd, bijvoorbeeld naar de kinderboerderij en een eigen tuintje onderhouden met groente. De leidsters nemen de tijd en beantwoorden de vragen die gesteld worden en nemen de tijd voor je, ook als je de Nederlandse taal niet goed beheerst. In de groepsapp wordt nuttige informatie verstrekt, en ook foto’s geplaatst van speciale activiteiten, erg leuk.
Er is veel tijd voor individuele begeleiding van de kinderen en ook tijd om zelf creatief te zijn. De kinderen kunnen spelend leren. Kortom ik ben erg tevreden over de voorschool “Spoorzicht” en mijn zoon gaat erg graag naar school.
Groetjes, sawadee ka, Bangon van Impelen

Ludens

Deze locatie is vanaf 1 januari 2020 onderdeel van Ludens. U kunt uw kind hier inschrijven.
Als u vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 030 - 820 14 60 of via e-mail: planning@spelenderwijsutrecht.nl

Copyright 2021