Spelenderwijs locaties

  • Spelenderwijs locaties

Peutercentrum Rommelpot

Peutercentrum Rommelpot

Peutercentrum Rommelpot is gevestigd in speeltuin De Bloesem en beschikt daardoor over een riante buitenruimte die in de ochtenden alleen beschikbaar is voor de peuters van De Rommelpot. Onder begeleiding van de leidsters en stagiaires kunnen peuters het hele jaar door veilig en rustig buiten spelen.

In de visie van De Rommelpot is het belangrijk dat kinderen de ruimte krijgen om zelf te kiezen uit verschillende creatieve activiteiten. De keuzes die de kinderen maken kunnen daardoor altijd wisselen; lezen, knutselen, buiten of binnen spelen, alleen of samen. De leidsters spelen bij de activiteiten een begeleidende rol. Kinderen kunnen op verschillende manieren hun fantasie en wensen uiten en hier wordt waar mogelijk dan ook gehoor aan gegeven.

De basisschool

De doorgaande lijn naar de basisschool is belangrijk voor uw kind.
Wij werken nauw samen en overleggen over het programma en het pedagogisch beleid. 

Ouders aan het woord

Anniek, moeder van Wouter:
"Elke keer weer zijn wij zo aangenaam verrast over hoe ontzettend leuk onze zoon Wouter het op de Rommelpot heeft. De ruimte waar de kinderen spelen is behalve erg gezellig, ook echt ruim, schoon en door de grote ramen, lekker licht. De kinderen kunnen naar harte lust 'werkjes' en speelgoed uit de kasten kiezen. Ook is er een leeshoek en een keukentje. Wat ons zo aanspreekt is dat er in een ochtend een waar programma wordt afgewerkt. Zo gaan de kinderen altijd even in de kring, eten ze samen het fruit dat ze zelf meenemen en met elkaar delen, gaan ze knutselen en gaan ook lekker naar buiten. Een buitenruimte zoals bij de Rommelpot is een waar paradijs: alsof de enorme speeltuin (De Bloesem) niet genoeg is, worden ook regelmatig leuke fietsjes naar buiten gehaald. Erg leuk! Wat ons steeds opvalt is dat de pedagogisch medewerkers zo betrokken en enthousiast zijn. Onze zoon geniet van het spelen met andere kinderen en ook van de persoonlijke aandacht die hij van de pedagogisch medewerkers krijgt. Als we hem aan het eind van de ochtend ophalen, is het net of hij drie uur lang naar een feestje is geweest, heel bijzonder en waardevol!
Kortom: het bevalt ons buitengewoon goed en daarom zouden we de Rommelpot aan iedereen aanraden."

Hassana, moeder van Rayan:
"Mijn driejarige zoontje Rayan komt nu een jaar vol plezier naar De Rommelpot. Mijn man en ik zijn dankbaar met zulke fantastische leidsters die zorg voor hem dragen. Bij het intakegesprek kregen we volop vertrouwen in de medewerksters. De omgang met kinderen was warm en liefdevol. Dit vonden wij erg belangrijk! 
Ander aspect wat voor ons ook de doorslag gaf was de pedagogische kunde van de medewerksters en hun betrokkenheid. Al met al zijn wij en Rayan erg blij met De Rommelpot."

Margarita, moeder van Jose:
"Onze ervaring bij De Rommelpot is vanaf het begin altijd heel erg goed geweest. Het is een belangrijk onderdeel voor mijn zoon om te integreren in de Nederlandse cultuur en voor zijn taalontwikkeling. Het werk van de leidsters en de stagiaires heeft altijd continuiteit geboden voor een gelijkmatige progressie in zijn sociale ontwikkeling en ook voor de ontwikkeling van zijn taalvaardigheid. De Rommelpot is voor ons een hele lieve plek. Samen met mijn zoon hebben we er veel geleerd. Daarvoor zijn wij heel erg dankbaar."

Kind & Co

Deze locatie is vanaf 1 januari 2020 onderdeel van Kind & Co. U kunt uw kind hier inschrijven.
Als u vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen via
telefoonnummer 030 - 820 14 60 of via
e-mail: planning@spelenderwijsutrecht.nl

Copyright 2021