Spelenderwijs locaties

  • Spelenderwijs locaties

Peutercentrum Parkwijck

Peutercentrum Parkwijck

Peutercentrum Parkwijck is een bijzonder mooie locatie met veel nieuw ontwikkelingsmateriaal. Wij bieden een stimulerende speelomgeving voor uw kind. Er is een zandbak, watertafel, poppenhoek, bouwhoek, speelgoed waarmee uw kind kan fantaseren en samenspelen. Onze peuters moeten ook lekker kunnen experimenteren met verf, klei, plakmateriaal en tekenspullen. Het gaat daarbij niet om een prachtig resultaat maar om de eigen activiteit van het kind op niveau.

Peutercentrum Parkwijck biedt voornamelijk een professionele aanvulling op de opvoeding thuis en heeft als functie uw kind optimale ontwikkelingskansen te bieden. Wij onderhouden dan ook graag nauw contact met ouders door middel van de koffieochtenden en ouderbetrokkenheid.

Taal is van groot belang voor de verdere ontwikkeling van iedere peuter. Daarom wordt de taalontwikkeling o.a. gestimuleerd door gebruik te maken van de taalprogramma’s van Uk & Puk.

Peutercentrum Parkwijck werkt ook met een vreedzaam programma. Kinderen mogen zich gehoord en gezien voelen, ze krijgen een stem en kinderen leren wat het betekent om een “democratisch burger” te zijn; ze mogen ervaren dat het uitmaakt dat ze er zijn en dat ze er toe doen. Ieder kind is Uniek!

Wilt u zelf eens ervaren hoe het bij ons is of zou u graag eens een beetje van de sfeer willen proeven dan bent u van harte welkom.

De basisschool

De doorgaande lijn naar de basisschool is belangrijk voor uw kind.
Wij werken nauw samen en overleggen over het programma en het pedagogisch beleid. 
De meeste kinderen stromen door naar basisschool De Klimroos​​.

Ouders aan het woord

ouders aan het woord Vader Jorien-2

Onze beide dochters zijn met veel plezier naar de peuterspeelzaal in Parkwijk gegaan. Ze hadden aan Tirza een fijne begeleidster en er was voldoende ruimte om te spelen en te knutselen. Een heerlijke gang met fietsjes en een fijne grote groepsruimte. Het is een goede voorbereiding voor de volgende grote stap: de basisschool. En voor ons ouders was het fijn dat de begeleidsters over genoeg kunde beschikten en altijd open stonden voor een gesprekje over onze dochter
Groeten, Peter Hoogkamer

Anoniem kind web

Onze dochter Anissa gaat naar de peuterspeelzaal sinds ze net 2 jaar oud was. Wij twijfelden of ze niet te jong was om naar peuterspeelzaal te gaan, maar al snel bleek dat dit een goede keuze was. Vanaf de eerste dag dat Anissa naar de peuterspeelzaal ging had ze het erg naar haar zin. Er heerst een gezellige en rustige sfeer in de groep, de aandacht voor de kinderen wordt goed verdeeld.  In de groep zitten kinderen met verschillende achtergronden/culturen. De juffen en stagiaires zijn erg lief, zorgzaam, behulpzaam, vriendelijk en sociaal tegenover zowel de ouders als de kinderen.
Anissa gaat 2 dagdelen naar de peuterspeelzaal. Ze vindt het erg leuk om te knutselen, te zingen, te dansen en met andere kindjes te spelen. Wat ik als ouder erg leuk vind is dat er met thema’s gewerkt wordt en dat je als ouder ook hierin betrokken wordt om bijvoorbeeld een huiswerkopdracht met je kind te maken. Tevens worden er ook knutselochtenden georganiseerd, waar je als ouder een knutselwerkje maakt, samen met je kind. Er worden ook activiteiten buiten de peuterspeelzaal georganiseerd, bijvoorbeeld een bezoekje aan de bibliotheek, bosuitjes en schoolreisjes; dit is erg gezellig en leerzaam.
Anissa heeft zeker een grote ontwikkeling doorgemaakt op de peuterspeelzaal, bijvoorbeeld in haar taalontwikkeling en kennis; het is zeker een goede aanloop voor straks als ze naar de kleuterklas mag gaan.  In oktober wordt Anissa 4 jaar dan gaat ze naar groep 1. Ze zal dan juf Tirza erg gaan missen en ik als ouder ook.   
Mvg, Jamila, moeder van Anissa.

 

Samen Kinderopvang

Deze locatie is vanaf 1 januari 2020 onderdeel van Samen Kinderopvang. U kunt uw kind hier inschrijven.
Als u vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 030 - 820 14 60 of via e-mail: planning@spelenderwijsutrecht.nl

Copyright 2021