Spelenderwijs locaties

  • Spelenderwijs locaties

Peutercentrum De Klopvaart

Peutercentrum De Klopvaart

Peutercentrum De Klopvaart is gevestigd in de wijk Overvecht-Noord. Een multiculturele vreedzame wijk met veel gezelligheid en mogelijkheden. Wij werken op ons peutercentrum met de methodes Kaleidoscoop en Vreedzame School. Op ons peutercentrum komen dagelijks ongeveer 28 kinderen, verdeeld over 2 groepen en 2 dagdelen in de leeftijd van 2,5 tot 4 jaar.

Het peutercentrum is bedoeld om kinderen vanaf 2,5 jaar te laten deelnemen aan een gestructureerd taal- en ontwikkelprogramma. Hierdoor wordt op jonge leeftijd de taalontwikkeling gestimuleerd. Op het peutercentrum willen we de kinderen een goede voorbereiding geven op de basisschool door ze te stimuleren in hun ontwikkeling en te volgen in hun interesse en plezier.

Dit alles willen we samen met ouders doen. Wij gaan er vanuit dat ouders de expert zijn van hun eigen kind en daarom willen we graag veel contact en overleg met ouders zodat we er gezamenlijk voor kunnen zorgen dat het kind verder kan komen en zijn of haar talenten kan ontwikkelen.
In Overvecht is een mooie en grote bibliotheek die we ieder schooljaar een keer of 2 bezoeken en waar we mee samen werken.Ook gaan we regelmatig naar het park en de kinderboerderij, die op kleine afstand van ons peutercentrum gelegen zijn.

De basisschool

De doorgaande lijn naar de basisschool is belangrijk voor uw kind.
Wij werken nauw samen en overleggen over het programma en het pedagogisch beleid. 
De meeste kinderen stromen door naar basisschool OBO De Klopvaart.​

Ouders aan het woord

Zahra, moeder van Abu-Bakr
“Mijn zoontje Abu-Bakr is nu 3 jaar. Hij zit nu bijna 4 maanden op het peutercentrum. Hij gaat elke dag met een glimlach er naar toe. Ik ben blij met de keuze die wij hebben gemaakt. In een korte tijd is Abu-Bakr qua taal en in zijn spel vooruit gegaan. Hij speelt graag met andere kindjes en vindt zijn leidsters ook heel erg lief. Thuis zingt hij de hele dag door liedjes, wat hij natuurlijk op de voorschool heeft geleerd. Kortom, ik heb een kind dat met veel plezier naar de voorschool gaat.” 

Jana, Moeder van Louise
"Dit is een hele leuke vreedzame peutergroep. Mijn dochter van 3 gaat met plezier naar school en ze vindt het heel leuk. Ik als ouder, ben zeer tevreden!! Hier worden ook leuke activiteiten georganiseerd! Juffen zijn aardig en geven voldoende aandacht aan elk kindje. Kinderen leren veel, delen, samen spelen, knutselen, zingen, etcetera!"
 
Mohsin Adahchour, vader van Salim
"Wij zijn zeer tevreden over de voorschool waar onze zoon Salim naar toe gaat. Sinds Salim hier naar toe gaat heeft hij zich op veel fronten heel snel ontwikkeld en dat spelenderwijs! Voor de ouders staat de koffie altijd klaar en is er ruimte om een spelletje samen met je kind te spelen of te spreken met andere ouders of de begeleidsters."

Copyright 2021