Spelenderwijs locaties

  • Spelenderwijs locaties

Peutercentrum De Kleine Wijzer

Peutercentrum De Kleine Wijzer

De CarrouselOp peutercentrum De Kleine Wijzer kunnen peuters heerlijk spelen aan de ontdektafel, in de gymzaal, met puzzels in allerlei vormen en gradaties, in de ‘huishoek', met de trein en auto's en met nog veel meer leuks. Ze leren lekker spelen, zelfstandig of juist met elkaar. We werken ook aan het delen van al dat leuks. Natuurlijk genieten we ook van het knutselen en kliederen met verf, klei, lijm en tekenspulletjes. Het gaat daarbij niet alleen om een mooi knutselwerkje, maar om de ervaring, de ontdekking en stimulering van de fantasie van het kind op het eigen niveau.

Peutercentrum De Kleine Wijzer is rustig gelegen, midden in een mooi parkje. Vanuit het nieuwe, lichte en ruime lokaal hebben we een mooi uitzicht en hierdoor kunnen wij de seizoenen goed waarnemen en beleven.  We maken heel regelmatig met zijn allen of in een klein groepje een wandeling door het park. We beleven de zomer, herfst, winter en lente door te kijken naar de bomen, te ruiken aan de bloemen, te stampen in de plassen en te kijken naar de kleine diertjes.
Ons lokaal bevindt zich in het schoolgebouw van basisschool Wijzer aan de Vecht. We stemmen bepaalde thema’s en activiteiten af met de kleuterklassen. De peuters zien waar de kleuters mee bezig zijn, kennen de juffen al en wij lopen makkelijk even elkaars lokaal in.

De Kleine Wijzer werkt volgens de Vreedzame methode. Kinderen leren op een vreedzame manier met elkaar om te gaan. Dit leren ze door middel van hun vriendjes Tijger en Aap. Met deze methode leren kinderen hun stem vinden en ervaren ze dat het uitmaakt, dat ze er zijn en dat ze er toe doen. En natuurlijk dat ook andere kinderen er mogen zijn en er toe doen.

Wij werken vanuit partnerschap met ouders. Ouders worden uitgenodigd mee te denken over heel veel dingen in en om de groep. Zo kunnen ze meedenken over invulling van feestjes en uitjes en wordt hen gevraagd aan te geven waar zij behoefte aan hebben voor henzelf of hun kind, zodat wij daar op in kunnen springen. Er is ook een oudercommissie of een ander vorm van medezeggenschap waar u zich bij aan kunt sluiten als u dat wilt.

Wilt u zelf graag een keertje langskomen, om te kijken hoe de sfeer is en wat wij doen? U bent van harte welkom bij De Kleine Wijzer!

De basisschool

De doorgaande lijn naar de basisschool is belangrijk voor uw kind.
Wij werken nauw samen en overleggen over het programma en het pedagogisch beleid. 
De meeste kinderen stromen door naar basisschool Wijzer aan de Vecht​.​


Ouders aan het woord

Mats was dolblij toen hij, net als zijn grote zus, ook naar school mocht.
Mats geniet van het samenspelen met de andere kinderen en van de verhalen van de juf die voorleest. Er zijn verschillende speelhoekjes en zijn favoriet is de winkel: verkopen van spulletjes.
Mats heeft het erg naar zijn zin bij De Kleine Wijzer.

Moeder van Mats S.V


Ik heb voor de voorschool De Kleine Wijzer gekozen omdat mijn andere kinderen hier ook zijn geweest.
En ook omdat de leidsters zo enegiek zijn en goed omgaan met de kinderen.
Vooral als er nieuwe kindjes komen krijgen ze extra aandacht en alle ruimte en tijd om te wennen.
In ieder geval zo heb ik het persoonlijk ervaren. Mijn zoontje kan gewoon zijn gang gaan en beetje bij beetje wordt hij betrokken bij de activiteiten.

Moeder van Ibrahim
 

 
Ludens

Deze locatie is vanaf 1 januari 2020 onderdeel van Ludens. U kunt uw kind hier inschrijven.
Als u vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 030 - 820 14 60 of via e-mail: planning@spelenderwijsutrecht.nl

Copyright 2021