Spelenderwijs locaties

  • Spelenderwijs locaties

Peutercentrum Cleophas

Peutercentrum Cleophas

Welkom op de website van peutercentrum Cleophas!

Aan de rand van Overvecht, niet ver van station Overvecht, ligt peutercentrum Cleophas (voorheen peutercentrum De Bram). Wij zijn gevestigd in basisschool Cleophas. We hebben een ruim, nieuw klaslokaal en kunnen gebruik maken van de gymzaal. 
Bij ons vindt uw peuter een veilig plekje om spelenderwijs te kunnen leren. 
Peutercentrum Cleophas bestaat uit twee groepen: 'De Astronaut' en 'De Raket'. Afhankelijk van het advies van het consultatiebureau en van de opleiding van ouders, komen de kinderen twee of vier dagdelen per week. Omdat wij een pedagogische instelling zijn, verwachten we een actieve rol van de ouders bij de stimulans in de ontwikkeling van hun kind. Zo hebben we 1x per week een ouder+kind activiteit in de ochtend en soms gaan we naar de bibliotheek, de kinderboerderij of hebben we een Sinterklaasuitje met ouders. Ook vragen wij hulp van ouders bij een kerst- of paasbrunch. 
Kinderen worden bij ons gestimuleerd in sociale- en taalvaardigheden, maar ook de andere ontwikkelingsgebieden houden we in de gaten. We werken kindgericht en willen het beste voor elk kind. Hierbij hebben we hulp van een zorgconsulent die met ons naar gedrag van kinderen kijkt. In samenwerking met de ouders kunnen we de kinderen zo de toekomst geven waarin zij het mooiste floreren.

De basisschool

De doorgaande lijn naar de basisschool is belangrijk voor uw kind.
Wij werken nauw samen met basisschool Cleophas en overleggen over het programma en het pedagogisch beleid. ​

Ouders aan het woord

Op peuterspeelzaal/voorschool Cleophas zit mijn dochter Tesnim. Zij gaat met veel plezier naar de groep waar ze met andere kinderen spelenderwijs zich ontwikkelt en wordt voorbereid op de basisschool. Heel positief vind ik dat er veel activiteiten buiten de groep worden aangeboden. We bezoeken een paar keer per jaar de bibliotheek; daar wordt voor de kinderen op speelse en leerzame manier voorgelezen, wat de kinderen geweldig vinden! We zijn ook een keer naar het Nijntje museum geweest. In de zomer als afsluiter gaan we met de kinderen naar de speeltuin De Pan. Ik ben zeer enthousiast over de pedagogische leidsters op de groep. Ze gaan op een leuke manier met de kinderen om. Ze zijn begripvol en hebben altijd even tijd voor je als je met een vraag komt.
Fatima el Yahyaoui

Email van een tevreden ouder:
Hello Tanya and Sabiha, Thank you very much for everything!! My son Vivaan is having a great time at the peuterspeelzaal Clephas :) he feels very warm and welcoming staff at the school and enjoys coming to school. Though he was not feeling comfortable to come to school in the beginning, he has adjusted very well at school. Thanks to Tanya and Sabiha for that !! 3 cheers for the teachers of Cleophas!!
Best regards,
Veena (mother of Vivaan)

Ludens

Deze locatie is vanaf 1 januari 2020 onderdeel van Ludens. U kunt uw kind hier inschrijven.
Als u vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 030 - 820 14 60 of via e-mail: planning@spelenderwijsutrecht.nl

Copyright 2021